Vergelijk uw verzekeringen!

Selecteer direct welke verzekering u wilt vergelijken! Bespaar al snel honderden euro's per jaar op uw verzekeringen!

Wat vergoed mijn zorgverzekering?

Wat vergoed mijn zorgverzekering?

Als je een zorgverzekering hebt, kun je gaan bekijken wat de zorgverzekering allemaal gaat dekken. Dit is namelijk per polis verschillend. Het is daarom goed alvorens je een zorgverzekering af gaat sluiten te kijken naar de dekkingsmogelijkheid. Je hebt twee soorten zorgverzekeringen, je kunt de basisverzekering nemen en de basisverzekering met aanvullende verzekering. Bij de aanvullende zorgverzekering betaal je meer, maar dan worden er ook meer kosten vergoed. Je kunt dus zelf de keuze maken hoeveel zorg je vergoed wilt hebben.

Aanvullende verzekering

Een aanvullende zorgverzekering is erg goed als je veel naar de tandarts moet. Er worden dan namelijk extra kosten vergoed als je naar de tandarts gaat. Je zou er niet aan moeten denken om alles zelf te betalen, dit is namelijk een erg duur grapje. Bekijk daarom nu welke zorgverzekering het beste bij jou past en ga dan kijken wat er allemaal wordt vergoed.

Eigen risico

Normaal gesproken worden ziekenhuisafspraken en bezoekjes aan de huisarts allemaal vergoed vanuit de zorgverzekering. Medicijnen worden grotendeels ook vergoed, maar je hebt wel een eigen risico per jaar van 170 euro. Het kan dus zijn dat je medicijnen gaat halen en dat je naderhand een rekening krijgt dat je de eerste 25 euro zelf moet betalen en dat de rest wordt vergoed. Ook als je gaat kiezen voor natuurlijke geneeswijzen is het belangrijk eerst goed te kijken naar de vergoedingen, ieder jaar veranderen deze voorwaarden namelijk. Het kan zijn dat een deel wordt vergoed, maar veel natuurlijke geneeswijzen moeten door jezelf worden betaald.

Polisvoorwaarden

Als jij wilt weten wat er met jouw zorgverzekering wordt gedekt, kijk dan in de polisvoorwaarden. Heb je deze niet meer? Kijk dan even op de website van de zorgaanbieder, staan de polisvoorwaarden er niet op, bel dan even op en dan krijg je ze binnen enkele dagen thuisgestuurd.