Vergelijk uw verzekeringen!

Selecteer direct welke verzekering u wilt vergelijken! Bespaar al snel honderden euro's per jaar op uw verzekeringen!

Goedkope zorgverzekeringen voor studenten

Studenten en zorgverzekeringen

Als je ouder dan 18 jaar bent studeert kan je bij veel verzekeraars een speciale zorgverzekering afsluiten voor studenten. Het is namelijk verplicht om boven de 18 jaar een zelfstandige zorgverzekering af te sluiten. Op deze pagina vind je veel informatie en tips bij het afsluiten van studenten zorgverzekeringen. Hoe hoog de premie is, bepaalt elke verzekeraar zelf. Vrijwel alle verzekeraars hebben een voordelige basisverzekering voor jongeren maar toch kunnen de premies flink verschillen; vergelijk dus altijd een aantal verzekeraars om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

Basisverzekering studenten

Onder een basisverzekering voor studenten valt o.a. geneeskundige zorg, waaronder zorg door huisartsen, ziekenhuizen etc., ziekenvervoer, ziekenhuisverblijf, tandheelkundige zorg, hulpmiddelen en geneesmiddelen.

Zorgtoeslag studenten

Afhankelijk van je inkomen kun je zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. De hoogte van je zorgtoeslag wordt berekend aan de hand van je toetsingsinkomen. Je studiefinanciering telt niet mee voor het toetsingsinkomen. Kijk voor meer informatie over het aanvragen van je zorgtoeslag op de DUO-IB website http://www.toeslagen.nl/reken/toeslagen/hoeveel.html