Vergelijk uw verzekeringen!

Selecteer direct welke verzekering u wilt vergelijken! Bespaar al snel honderden euro's per jaar op uw verzekeringen!

Besparen op mijn zorgverzekering

Verplichte zorgverzekering

Alle inwoners van Nederland zijn verplicht een zorgverzekering af te sluiten. De premies voor de basisverzekering zijn met of zonder zorgtoeslag, soms een extra kostenpost voor veel mensen. Het is echter wel mogelijk om de kosten van de zorgverzekering te drukken, zonder er op achteruit te gaan.

Tips om te besparen

Hieronder staan 3 tips over hoe je kunt besparen op je zorgverzekering Zorgverzekeraars in Nederland mogen hun klanten een eigen risico aanbieden uiteenlopend van €100 tot €500. Dit eigen risico komt boven op het verplichte eigen risico van €170 (regels 2011). Wie voor een extra eigen risico kiest, moet de medische kosten tot aan het eigen-risicobedrag zelf betalen. In ruil daarvoor geeft de verzekeraar korting op de maandelijkse premie. Hoe hoger het eigen risico, hoe hoger de korting zal zijn die de verzekeraar geeft. Het kan de moeite waard zijn om de inhoud van je zorgverzekering eens nader te bekijken. Veel verzekeraars hebben hun klanten namelijk een verzekering aangeboden die meer dekking geeft dan nodig is. Daardoor zijn veel mensen duurder uit dan nodig is. Wie kiest voor een minder uitgebreide dekking, kan al snel tientallen euro's besparen op de jaarlijkse premie.

Ziektekosten aftrekken van de belasting

De ziektekosten die je gezinsleden of huisgenoten gemaakt hebben, mag je onder bepaalde omstandigheden ook aftrekken. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor je eigen fiscale partner en eigen kinderen onder de 27 jaar. Maar bijvoorbeeld ook voor gehandicapten personen van 27 jaar en ouder met wie jij samen woont, mag je de gemaakte kosten aftrekken. Daarnaast mag je de gemaakte kosten aftrekken voor familieleden die bij jou in huis wonen en afhankelijk zijn van jouw persoonlijke zorg. Meer informatie over tandartsverzekering binnen uw zorg? kijk dan op deze website!