Vergelijk uw verzekeringen!

Selecteer direct welke verzekering u wilt vergelijken! Bespaar al snel honderden euro's per jaar op uw verzekeringen!

Reisverzekeringen met wintersportdekking

Wintersport? Wintersportdekking!

Gaat u op wintersport zorg er dan voor dat u ook wintersportdekking heeft bij uw reisverzekering. Wanneer er een ongeluk plaatsvindt op de piste en u moet met een gipsvlucht terug naar Nederland dan is daar een flink geld bedrag mee gemoeid. Een reisverzekering met wintersportdekking dekt al deze kosten. Tevens is het belangrijk dat u professionele hulp krijgt bij problemen tijdens uw wintersport. Met een wintersport reisverzekering kan u 24-uur per dag een beroep doen op de alarmcentrale van uw verzekeringsmaatschappij. Zorg daarom altijd voor een goede reisverzekering met wintersportdekking. Wilt u geen enkel risico lopen dan is het raadzaam om ook medische kosten aanvullend mee te verzekeren op uw reisverzekering.

Geen wintersportdekking brengt hoge kosten met zich mee

De grote alarmcentrales van de verzekeringsmaatschappijen in Nederland organiseren jaarlijks de repatriëring van duizenden ongelukkige wintersporters in verschillende wintersportgebieden. De welbekende gipsvlucht kost al snel € 2.500,- Wanneer u geen aanvullende wintersportdekking heeft afgesloten bij uw reisverzekering dan komen al deze kosten voor uw eigen rekening. Ieder jaar weer benadrukken de grote alarmcentrales de noodzaak van een reisverzekering met wintersportdekking. Helaas zijn er nog steeds Nederlanders die zonder aanvullende wintersportdekking richting de sneeuw vertrekken. In het ergste geval kan dat een financieel drama betekenen wat niet te overzien is.

Draag een helm

Ongelukken op de pistes gaan vaak gepaard met onnodig hoofdletsel. Daarom adviseren reisverzekeraars en alarmcentrales om altijd een helm te dragen tijdens het skiën of snowboarden. Een skiër of snowboarder bereikt al snel een gemiddelde snelheid 45 km per uur. Wanneer u met deze snelheid op een bromfiets of scooter rijdt bent u ook verplicht om een helm te dragen. Waarom dragen al die duizenden wintersport dan geen helm op de pistes? Het dragen van een helm is voorlopig nog niet verplicht op de pistes maar levert wel een enorme bijdrage aan uw veiligheid en voorkomt onnodig hoofdletsel.