Vergelijk uw verzekeringen!

Selecteer direct welke verzekering u wilt vergelijken! Bespaar al snel honderden euro's per jaar op uw verzekeringen!

Reisverzekeringen met werelddekking

Geldig over de hele wereld

Wanneer u een reisverzekering afgesloten heeft wilt u natuurlijk wel dat deze reisverzekering overal geldig is. Zo is het natuurlijk erg vervelend dat wanneer u zich in Colombia bevindt blijkt dat uw reisverzekering daar niet geldig is. Daarom is het belangrijk dat men bij het afsluiten van de reisverzekering er goed op let dat de werelddekking van toepassing is.

Een reisverzekering die een werelddekking heeft, is dus over de gehele wereld geldig. Het maakt dus niet uit waar u op vakantie gaat. Doorgaans hebben de meeste reisverzekeringen standaard alleen een Europa dekking, en is dus logischerwijs alleen geldig in Europa. Let hier dus goed op bij het afsluiten van de reisverzekering.

Annuleringsverzekering

Overigens geldt voor een annuleringsverzekering hetzelfde als voor een reisverzekering. Wanneer u plotseling tijdens uw vakantie direct naar huis moet vanwege bijvoorbeeld het overlijden van een familielid dan is het belangrijk dat uw annuleringsverzekering een werelddekking heeft, mocht u buiten Europa op vakantie zijn. Bij het afsluiten van een reisverzekering dient u dus altijd goed te kijken naar het gebied waarin deze verzekering geldt.

Reisverzekering met wereldekking

Bij de meeste reisverzekeringen met werelddekking bent u goed verzekerd tegen medische kosten. U bent met uw reisverzekering verzekerd voor medische kosten tegen Nederlandse prijzen. Omdat in sommige landen zoals de VS en Canada de medische kosten aanzienlijk hoger zijn dan in Nederland is het verstandig u hiervoor aanvullend te verzekeren met uw reisverzekering.