Vergelijk uw verzekeringen!

Selecteer direct welke verzekering u wilt vergelijken! Bespaar al snel honderden euro's per jaar op uw verzekeringen!

Kortlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is perfect wanneer u niet vaak of lang op vakantie gaat. Het is mogelijk om een kortlopende reisverzekering af te sluiten voor precies de periode wanneer u op reis bent. Zo voorkomt u dat u extra moet betalen. Wanneer u bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering heeft, betaalt u ook voor de momenten dat u niet op reis of vakantie bent. De kortlopende reisverzekering is dus erg flexibel en vaak per keer apart in te richten.

Kortlopende reisverzekering zelf samenstellen

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om uw kortlopende reisverzekering zelf samen te stellen. U kunt zo precies aangeven welke dekking u nodig heeft. Dekking voor buiten Europa is bijvoorbeeld niet nodig en wintersportdekking ook niet wanneer u niet op skivakantie gaat. Op deze manier is het eenvoudig mogelijk om met een kortlopende reisverzekering geld te besparen. Wanneer u een half jaar later wel op skivakantie gaat, kunt u eenvoudig een nieuwe kortlopende reisverzekering afsluiten.

Vergeet niet de kortlopende reisverzekering af te sluiten

Een kortlopende reisverzekering afsluiten moet wel elke keer gebeuren voordat u op vakantie gaat. Vaak is het ook zo dat bij een kortlopende reisverzekering een minimumbedrag bestaat dat u dient te betalen. Bij sommige verzekeraars maakt het niet uit of u slechts een weekend of een hele week op vakantie bent. Met een doorlopende reisverzekering is dit probleem er niet en kunt u gerust op vakantie gaan zonder dit aan te geven. Voor wie slechts enkele keren op vakantie gaat is een kortlopende reis rekening echter uitermate geschikt.