Vergelijk uw verzekeringen!

Selecteer direct welke verzekering u wilt vergelijken! Bespaar al snel honderden euro's per jaar op uw verzekeringen!

Valt tuinmeubilair binnen jouw inboedelverzekering?

Veel Nederlanders genieten in deze tijd van het jaar volop van de zomer. Na het werk lekker buiten

in de tuin avondeten, op vrije dagen hele dagen in de zon liggen. Omdat veel mensen hier enorm van kunnen genieten, zijn hun in veel gevallen ook bereid om veel geld te betalen voor een goede tuinset of tuinmeubelen. Je wilt immers wel comfortabel kunnen liggen wanneer de zon schijnt! Wat veel mensen niet weten, en wij dus ook veel voorbij zien komen als vraagstuk: vallen tuinmeubelen binnen de inboedelverzekering? In dit artikel geven wij antwoord op deze vraag.

Verzekerd na diefstal?

Dit vraagstuk speelt bij veel mensen een grote rol binnen het aankoopproces van een goede tuinset, in welke prijsklasse ga ik namelijk opzoek? Wanneer iemand voor een enorm goede maar dus hoogstwaarschijnlijk ook dure tuinset kiest, zal de eigenaar deze ongetwijfeld goed willen verzekeren. Wanneer daar een speciale verzekering voor afgesloten dient te worden maakt dat natuurlijk een heel ander kostenplaatje. Het aantal gestolen tuinsets is namelijk wel toegenomen het afgelopen jaar, met name in de grote binnensteden worden complete sets uit voortuinen gestolen. Je ziet dus dat veel eigenaren de sets vastketenen met kettingen aan de woning. De meeste verzekeraars zijn bereid om de kosten van een tuinset volledig te vergoeden, mits jouw tuin goed afgesloten is. Het moet natuurlijk niet te gemakkelijk gemaakt worden voor de dieven. Zet daarom dus altijd je tuinset weer binnen na gebruik als dit een optie is, dit vergroot de kans op teruggave van de aankoopprijs bij een eventuele diefstal.

Algemene schade

Bij algemene schade zijn verzekeraarsmaatschappijen niet heel makkelijk, vaak wordt deze schade namelijk door de eigenaren of door andere personen zelf veroorzaakt en had dus voorkomen kunnen worden. Wanneer er bijvoorbeeld externe factoren bij komen kijken, denk bijvoorbeeld aan weer- en/of windschade, dan zou dat nog enigszins verzekerd kunnen zijn, echter geldt hier bij veel verzekeringsmaatschappijen wel een eigen risico die kan oplopen tot ruim 200 euro. Bekijk dus altijd goed of jouw verzekeraar dit dekt en wat jouw eigen risico zou zijn.

Inboedelverzekeringen