Vergelijk uw verzekeringen!

Selecteer direct welke verzekering u wilt vergelijken! Bespaar al snel honderden euro's per jaar op uw verzekeringen!

Zakelijke autoverzekering

Autoverzekering voor ondernemers

Bent u een ZZP-er of heeft u een eigen onderneming waarbij u uw auto zakelijk gebruikt? Kies dan altijd voor een geschikte zakelijke autoverzekering voor uw eigen auto en/of die van uw personeel. Als ondernemer neemt u al meer dan genoeg risico's; een risico nemen met uw zakelijke auto of met uw wagenpark is onnodig en kan zware financiële gevolgen hebben voor uw onderneming.

Zakelijk- en privégebruik

Zakelijk of privégebruik? Gebruikt u uw eigen auto zowel voor privé als zakelijk dan dient u naast uw reguliere verzekering een verzekering af te sluiten voor het zakelijk gebruik. Op basis van het aantal zakelijke kilometers per jaar wordt dan de maandelijkse premie berekend. Uiteraard zal de maandelijkse premie voor uw reguliere verzekering (privégebruik) zakken op het moment dat u aangeeft dat u ook een verzekering heeft afgesloten voor zakelijk gebruik. Een zakelijke autoverzekering dekt alleen de schade aan uw auto als deze op het moment van schade ook in gebruik was voor zakelijke doeleinden. Bent u op vakantie(privé) en er ontstaat schade aan uw auto dan dient u aanspraak te maken op uw verzekering voor privégebruik en niet op uw zakelijke autoverzekering.

Keuze van verzekeraar

Momenteel zijn er diverse verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden. Een zakelijke autoverzekering is zowel voor auto's met grijs kenteken als met geel kenteken af te sluiten. De autoverzekeringen hebben verschillende voorwaarden en voordelen. Daarnaast verschilt de maandelijkse premie per autoverzekering. Het fijne aan een zakelijke autoverzekering is het feit dat je alleen betaalt voor de dagen dat de auto ook daadwerkelijk gebruikt wordt. De verzekeringsmaatschappij zal altijd vragen om het aantal kilometers dat er per jaar met de auto of uw auto's gereden wordt. Stel u heeft een auto voor noodgevallen om de zaak staan waar slechts 1000km per jaar mee wordt gereden; de premie die u betaalt voor deze auto is aanzienlijk lager dan de premie die u betaalt voor de auto van een buitendienst medewerker die maar liefst 60.000 kilometer per jaar rijdt.

Kies de juiste dekking

Er is genoeg keuze voor een geschikte zakelijke autoverzekering. U kunt vaak de autoverzekering zelf samenstellen of aanvullen met bepaalde dekkingen. De aanvullende dekkingen bestaan vooral uit; ongevallen inzittenden verzekering, schade inzittenden verzekering, rechtsbijstandverzekering en/of no-claimbeschermer. Zorg er als zelfstandig ondernemer voor dat u alle risico's afdekt u wil te allen tijde voorkomen dat ontstane schade aan uw personeel, klanten en/of auto niet vergoed wordt omdat u niet de juiste aanvullende dekkingen had.