Vergelijk uw verzekeringen!

Selecteer direct welke verzekering u wilt vergelijken! Bespaar al snel honderden euro's per jaar op uw verzekeringen!

Autoverzekering voor oldtimer

Verzekering voor uw oldtimer

De WA verzekering is een verplichte verzekering in Nederland. Naast de verplichte WA verzekering kunt u ook een special WA verzekering afsluiten voor uw oldtimer. Wanneer u een schuldschade veroorzaakt met uw oldtimer aan een andere partij en daarvoor aansprakelijk bent, keert de verzekering het uit.

Oldtimerverzekering

De autoverzekering voor oldtimers is geschikt voor personenauto's of bestelauto's die minimaal 20 jaar oud zijn. Het bezit van een andere personenauto voor dagelijks gebruik is wel een vereiste, aangezien deze goedkope oldtimerverzekering alleen dekking biedt bij hobbymatig of recreatief gebruik van de oldtimer.

Schade met een oldtimer

Schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar of bestuurder van de oldtimer wordt gedekt door de WA Oldtimer Autoverzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en deze verzekering dekt dan ook de aansprakelijkheid van de eigenaar of bestuurder van de auto voor veroorzaakte schade aan derden. Schade aan de eigen auto wordt niet door deze verzekering gedekt. Alleen als de schade door de tegenpartij wordt veroorzaakt, heeft u bij een WA Oldtimer Autoverzekering het recht om de schade aan uw oldtimer te verhalen op de tegenpartij.