Vergelijk uw verzekeringen!

Selecteer direct welke verzekering u wilt vergelijken! Bespaar al snel honderden euro's per jaar op uw verzekeringen!

Autoverzekering voor jongeren

Speciaal voor jongeren

Ben je op zoek naar een autoverzekering speciaal voor jongeren? Op deze pagina vind je alle informatie betreft autoverzekeringen voor jongeren.

Extra kosten

Autoverzekeringen voor jongeren zijn vaak een kostbare aangelegenheid. Veel verzekeraars brengen extra kosten in rekening als het een jongere betreft. Zo wordt er vaak extra premie in rekening gebracht als je minder dan 5 jaar een rijbewijs hebt en worden er extra kosten in rekening gebracht als het je 1e auto betreft. Dit gebeurt voornamelijk omdat jongeren de grootste risicogroep zijn; maarliefst 60% van alle auto-ongelukken in Nederland worden veroorzaakt door jongeren of bestuurders die minder dan 5 jaar hun rijbewijs hebben.

Korting voor jongeren

Desondanks zijn er diverse verzekeraars die speciale kortingen op autoverzekeringen voor jongeren aanbieden. De korting die deze verzekeraars geven is afhankelijk van verschillende factoren; waaronder de leeftijd van de bestuurder, aantal jaren rijbewijs en de woonplaats. Daarnaast is het ook mogelijk om nog een extra korting te krijgen door je autoverzekering online af te sluiten. Op diverse websites kun je berekenen hoeveel de maandelijkse premie bedraagt en hoeveel korting je hierop kunt krijgen. Op deze websites kun je je autoverzekering ook direct 24 uur per dag online afsluiten.